Økt effektivitet hos Denja/Orkla!

Forfatter: Publisert:Publisert: Oppdatert: Kategori: Kundecase

Installasjon av Datalogic P-serie Vision

 

datalogic_p-serie-w-denjalogo

Et ”Vision”-system benyttes for å avdekke feil som kan medføre betydelige ekstra kostnader knyttet til merking og merkekrav i en produksjonsbedrift. Typisk gjelder dette feil eller mangler ved produkter, produktets form og farge, riktig etikettering, samt korrekt dato og batch merking. Ved å innføre vision-kontroll på produksjonslinjen vil man kunne stoppe produksjonen i det øyeblikket feilen oppstår.

Hos Denja ønsket de å kontrollere at alle produkter fikk underetikett påsatt. Løsningen ble å bruke Datalogic sitt nye vision P-serie kamera som gjenkjenner både strekkode og grafiske tegn. Kameraene ble installert på 2 linjer og knyttet til en sentral datamaskin i produksjonen. Dette gir mulighet for omprogrammering, registrering og endring av data, samt at man på monitoren kan vise ”live” bilder fra produksjonen. Barcom logger seg på systemet ved behov for fjernstyring; – noe som sikrer en tids- og kostnadseffektiv support.

I produksjonen kjører Denja i dag med en hastighet på opp mot 130 produkter pr minutt. Produkter som ikke godkjennes fjernes fra transportbanen ved hjelp av trykkluft, slik at produksjonen er tilnærmet feilfri ved hver kjøring. Dette har ført til store kostnadsbesparelser i forhold til tidligere situasjoner hvor produkter måtte re-merkes da feil ofte ikke ble oppdaget før hele produksjonsserier var kjørt.

Kommentarfeltet er stengt.