Nye blekktyper fra Leibinger

Forfatter: Publisert:Publisert: Oppdatert: Kategori: Nyhetsarkiv

Leibinger-Logo-downsized

Vi introduserer nye blekktyper for Leibinger, som vil gi mulighet til bedre å møte dagens krav til merking.

 

Sikkerhetsblekk (svart/grønn fluorescerende)

leibinger-sikkerhetsblekk

Dette svarte, pigmenterte blekket vises vises med grønt fluorescerende UV-lys.
Det er derfor spesielt godt egnet til merking av lyse/fargede produkter der man krever beskyttelse mot forfalskning.
Ektheten av den trykte koden kan kontrolleres under et spesielt UV-lys, hvor det ikke lenger skal vises svart, men grønt fluoriserende.

 

Sølvgrå, pigmentert blekk

leibinger-pigmentert

Den viktigste fordelen med dette blekket, er at det kan brukes på både lyse og mørke flater, så det er kun behov for én skriver ved merking av produkter og emballasje av forskjellig farge på en produksjonslinje. Blekket vises nesten hvitt på svarte overflater og grått på hvite overflater.

 

«Plastklebe»-blekk (svart)

leibinger-plastikk

Dette blekket er perfekt egnet til plastmaterialer, som tidligere har vært vanskelig å merke med blekkskrivere.
Blekket er spesielt utviklet for merking på plastmaterialer og fester seg perfekt på PE (polyetylen), PP (polypropylen) og OPP (orientert polypropylen), og har meget god slitestyrke.
Produktet er spesielt nyttig for merking i emballasjeindustrien. Hvis emballasjen, for eksempel yoghurtbegre, shampooflasker og matporsjonsposer er laget av PE, PP eller OPP, vil standard blekk smitte altfor lett eller være dårlig beskyttet mot riper selv med normal bruk.
Det er også meget godt egnet til koding av rør eller andre produkter laget av de nevnte materialene, og tilbyr en ny måte å produsere enda mer varige avtrykk.

 

Varmeherdende blekk (hvitt)

leibinger-varme

Etter utskrift, må dette blekket bli varmebehandlet. Det er spesielt egnet til overflater laget av PA (polyamid). Ved produksjon av PA rør, påføres merking umiddelbart etter ekstrudering, og tørker og herder automatisk når produktet passerer flammetunnelen (se bildet).

 

Grønt, pigmentblekk, MEK-fritt

leibinger-gronn

MEK-fri, grønt blekk er egnet som et universalt blekk. Fordi det er pigmentert, er det spesielt godt egnet til å merke på mørke flater hvor det produserer en meget god kontrast.

Kommentarfeltet er stengt.